Χριστουγεννιάτικες Αψιμαχίες στο Σπόρο

Η θεατρική παράσταση με θεατρικό παιχνίδι «Χριστουγεννιάτικες Αψιμαχίες» βασίζεται στο παραμύθι του Κυριάκου Χαρίτου “Φον Κουραμπιές Εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Τα υλικά της είναι αφήγηση, ρόλοι, μεταμορφώσεις, πολύ χιούμορ και δράση. Ερμηνεύουν δύο ηθοποιοί (Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα) που εμψυχώνουν εν συνεχεία τα παιδιά σε παιχνίδι θεατρικό, χρησιμοποιώντας εικόνες, ρόλους και δράσεις που προηγήθηκαν.

Τα παιδιά μέσα στην παράσταση γνωρίζουν -εκτός από τις απρόσμενα δοσμένες φιγούρες του κουραμπιέ και του μελομακάρονου- μια σειρά προσώπων που κάτι ζητούν: το Αστέρι, ο Σκίουρος, η Αρκούδα, ο πρίγκιπας Εκατόφυλλος, ο Τρυποκάρυδος και ο Κηπουρός των Ονείρων βρίσκονται εκεί λες για να δείξουν ότι κάτω απ’ όλα τα εφόδιά μας κρύβεται η αγάπη.

Μια ιστορία με χιούμορ που τονίζει το αίσθημα της φιλίας και της αποδοχής γίνεται αφορμή για να παίξουν τα παιδιά με ασκήσεις συντονισμού, κίνησης, έκφρασης, εμπιστοσύνης σε ένα οργανωμένο θεατρικό παιχνίδι που εξάπτει την φαντασία, καθώς προκύπτει από το μαγευτικό ‘Δέντρο των Παραμυθιών’.21

Η παράσταση παρουσιάζεται με κοστούμια, σκηνικά ευρήματα, πολύ χρώμα και ζωντανό τραγούδι καθώς και ηχητική συνοδεία κρουστών και φλογέρας.

Διάρκεια : 60 λεπτά (μπορεί να κυμαίνεται ανάλογα με το πλήθος των παιδιών που θα συμμετέχουν στα παιχνίδια).

Παίζουν και εμψυχώνουν: Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα.

Σκηνοθεσία: ‘το Παραμυθοκούτι’.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αλέξης Βιδαλάκης.

Κατασκευή κούκλας-σκηνικών αντικειμένων: Ιφιγένεια Κώφου.

Μουσική τραγουδιών: Ανδρέας Κατσιγιάννης.

 

Δροσίνη 7 Κηφισιά

Τηλ. 2108086404