Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Κώστα Γ. Παπαγεωργίου ΕΓΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΘΑ ΚΡΑΤΑΩ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ  παρουσιάζουν τη νέα ποιητική συλλογή του Κώστα Γ. Παπαγεωργίου

ΕΓΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΘΑ ΚΡΑΤΑΩ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ την Τετάρτη, 15 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ. στο Polis Art Café (Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα)

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Τιτίκα Δημητρούλια, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ, κριτικός λογοτεχνίας

Γιάννης Ευσταθιάδης, συγγραφέας

Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου, ποιήτρια, δοκιμιογράφος.

Ποιήματα θα διαβάσει η Μπέτυ Αρβανίτη.

Συνοδεύει στο τσέλο η Σεμέλη Παπαβασιλείου.

 

 

Αν δύο πνιγμένοι από φιλιά γυμνοί επιπλέουν σε στεκάμενα νερά εγκαταλειμμένου ονείρου αλλά πνιγμένοι από φιλιά και αναίτια τόσο νοσταλγούν τον χωρισμό είναι νομίζω προτιμότερο και από την αυταπάτη ακόμα το τάμα ενός κεριού σε εικόνισμα καταργημένου αγίου.

 

«Ο Παπαγεωργίου, λοιπόν, αθόρυβα και συστηματικά, αφήνει πίσω του τις βολικές αδράνειες που έχουν μνημειώσει πριν την ώρα τους τόσους και τόσες τις γενιάς του, ταυτόχρονα όμως αρνούμενος να εκλάβει τις προσφερόμενες σήμερα δυνατότητες ως ευκολίες. Αυτό συνιστά μια στάση ακραιφνώς ποιητική.»

Κώστας Βούλγαρης, Η Αυγή, 24.4.2016

 

Ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Στα Γράμματα εμφανίστηκε το 1966 με την ποιητική συλλογή Ποιήματα. Από το 1982 ως το 1998 εξέδιδε και διηύθυνε το περιοδικό Γράμματα και Τέχνες. Έχει δημοσιεύσει δεκατρείς ποιητικές συλλογές, έξι βιβλία με πεζά και πέντε βιβλία κριτικής και δοκιμίου. Το 2001 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το Βραβείο Ποίησης του περιοδικού Διαβάζω για την ποιητική συλλογή Κλεμμένη ιστορία, το 2009 με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του ποιητικού του έργου και  το 2012 με το Βραβείο Νουβέλας-Διηγήματος του περιοδικού Διαβάζω για το αφήγημα Νερό.

 

Η Αυγή”, 24.4.2016

ΚΩΣΤΑΣ Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

 

ΕΓΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ
ΘΑ ΚΡΑΤΑΩ
ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

 

Ποίηση

ISBN: 978-960-04-4679-1, σελ. 56, τιμή: 9,50 €, Μάιος 2016

Υπόθεση