19η Ετήσια Συνάντηση Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού: «Εκπαίδευση και Νεοελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά»

Η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης για την προβολή των δράσεων των Μουσείων Νεώτερου Πολιτισμού και την ανάδειξη και διάχυση καλών πρακτικών που αναπτύσσονται στο σύγχρονο μουσειακό περιβάλλον, διοργανώνει σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), τη 19η Συνάντηση Μουσείων με θέμα: «Μουσεία, Δημιουργικότητα και Τοπικές Κοινωνίες». Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017  στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών (ΔΔΕΑΜΤΠΠΑ), Αγίων Ασωμάτων 33 και Ψαρομιλίγκου 21.

Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν αφορούν στο κυρίως θέμα της ημερίδας (α΄ ενότητα) και στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα μουσείων νεότερου πολιτισμού (β΄ενότητα). Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί Βιωματικό Εργαστήριο τυποβαφικής σταμπωτών, χορηγία του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.

 

 

«Βόλτα στο Κενό»

Από τις 8 Οκτωβρίου θα προβάλλεται η ταινία του Οσκαρικού σκηνοθέτη Robert Zemeckis, «Βόλτα στο Κενό», («The Walk»), που μεταφέρει στον κινηματογράφο μια αληθινή, συγκλονιστική ...