2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ανοίγει αυλαία το Φεστιβάλ CineDoc Kids στον κινηματογράφο Δαναό με ιστορίες που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων. Κάθε Σαββατοκύριακο στις 15.30, έως τις 4 Μαρτίου, ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύουν από τον αρκτικό βορρά ως την Ινδία και από τις ελβετικές Άλπεις στον πλανήτη Άρη!

Οι προβολές συνοδεύονται από βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις, που προσφέρουν σε παιδιά και νέους την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα θέματα των ταινιών όπως την Φυσική, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις πολεμικές τέχνες, τον σχολικό εκφοβισμό ή να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου.

Δείτε το τρέιλερ του Φεστιβάλ: https://vimeo.com/250251300

ΤΑΙΝΙΕΣ 20 & 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.30 | Επιχείρηση Aρκτική | ηλικίες: 8+
Η Τζούλια και τα δίδυμα αδέλφια της μετακομίζουν με τη μητέρα τους σε μια μικρή πόλη του αρκτικού βορρά. Στην προσπάθειά τους να επισκεφθούν τον πατέρα τους, επιβιβάζονται κρυφά σε ένα ελικόπτερο όμως στη διαδρομή, το ελικόπτερο αλλάζει ξαφνικά πορεία..
Τρέιλερ: https://vimeo.com/250580650

Την προβολή θα ακολουθήσει κινηματογραφικό εργαστήριο με τον σκηνοθέτη Πιέρρο Ανδρακάκο.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Κέντρου Κινηματογράφου και σε συνεργασία με το WWF Ελλάς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15.30 | Τραγουδώντας με τον Angry Bird | ηλικίες: 8+
Ένας Κορεάτης τραγουδιστής όπερας, με παρατσούκλι Angry Bird, ξεκινάει μια παιδική χορωδία στις φτωχογειτονιές της Πούνε, στην Ινδία. Απογοητευμένος από την έλλειψη στήριξης των γονέων, τους πείθει να τραγουδήσουν μαζί με τα παιδιά τους.
Τρέιλερ: https://vimeo.com/248112477

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει μία ξεχωριστή εκδήλωση σε συνεργασία με τη διαπολιτισμική παιδική χορωδία POLYPHONICA. Τα παιδιά της χορωδίας θα τραγουδήσουν για πρώτη φορά μαζί με τους γονείς τους, εμπνευσμένα από την ιστορία του Angry Bird.

ONIRAMA: “Ποτέ δεν ξέρεις”

  Μετά την  επιτυχία της διασκευής που έκαναν για το τραγούδι “ΤΟ ΜΗΔΕΝ”, που έγινε η μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού,  οι  ONIRAMA επιστρέφουν  με ένα ...