“Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 104

Με αφορμή την ιστορία του τανκ που εισέβαλλε στο Πολυτεχνείο την 17η Νοέμβρη 1973, η παράσταση επιχειρεί ν’ αφηγηθεί το συμβάν από την πλευρά του στρατιώτη που οδηγούσε το συγκεκριμένο άρμα μάχης. Με άξονα τη διπλή αφήγηση, πρόθεση είναι το ιστορικό γεγονός ν’ ανοίξει στο χώρο και το χρόνο και να γίνει η ιστορία κάθε εισβολής, που ανεξάρτητα από τις καταβολές της, συνδιαλέγεται πάντοτε με έννοιες όπως: εξέγερση, καθήκον, επίγνωση, επιλογή. Ποια είναι τα όρια της βίας όταν κοιτάζεις μέσα από τις διόπτρες ενός τανκ; Και το κυριότερο, ποιοι παράγοντες καθορίζουν την ανθρώπινη δράση σε μια κρίσιμη στιγμή;unnamed (2)

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μωραΐτης, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, του τμήματος Σκηνοθεσίας Θεάτρου του Royal Central School of Speech and Drama και συνεργάτης των DV8, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο μ’ έναν μονόλογο που αντλεί υλικό από αληθινές μαρτυρίες και ντοκουμέντα αλλά και από την αυτοσχεδιαστική διαδικασία της πρόβας. Ερμηνεύει ο Κωστής Καλλιβρετάκης που τα τελευταία χρόνια ζει μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου όπου συνεργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτης με θέατρα όπως το Ballhaus Naunynstraße, το Maxim Gorki Theater κ.α.

 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μωραΐτης

Σύνθεση κειμένου- δραματουργία: Ελένη Τριανταφυλλοπούλου

Σκηνικό: Αδριανός Ζαχαριάς

Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Άλκηστις Νικολαΐδη

Ιστορικός σύμβουλος: Λεωνίδας Καλλιβρετάκης

Τηλέφωνα επικοινωνίας  ταμείου:  210 3455020

Photo credit: @kostisk

unnamed (1)

Ερμηνεύει ο Κωστής Καλλιβρετάκης

 

Το κείμενο της παράστασης διαμορφώθηκε με τη συμβολή του Κωστή Καλλιβρετάκη

Η παράσταση επιχορηγείται από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

 

Πληροφορίες Παράστασης

Παραστάσεις: Πρεμιέρα, Παρασκευή 24 Μαρτίου (Το Σάββατο 25 Μαρτίου – και μόνο για αυτό το Σάββατο- η παράσταση θα είναι μεταμεσονύχτια και θα πραγματοποιηθεί στις 23:30)

Ωρα έναρξης: Κάθε  Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00

Είσοδος: 10 ευρώ κανονικό, 5 ευρώ φοιτητικό-ανέργων, 3 ευρώ ατέλιες.

Διάρκεια: 60′

Θέατρο 104  Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Τηλέφωνα επικοινωνίας  ταμείου:  210 3455020

Μοναδικό γκαλά όπερας στο Μέγαρο

Γράφει η Μέμα Χαλιώτη Ένα μοναδικό γκαλά όπερας, με κορυφαίους σολίστ του ιστορικού θεάτρου Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης, είχε την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό ...