7 ταινίες διανομής Feelgood υποψήφιες για 17 Oscar®

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες για τα 88α βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου. 7 ταινίες διανομής Feelgood Entertainment είναι υποψήφιες για 17 Oscar® συνολικά, με «πρωταγωνιστή» το Spotlight (Anonymous Content / Participant Media / First Look/ Open Road Films), το οποίο βγαίνει στους κινηματογράφους στις 25 Φεβρουαρίου.

To Spotlight, η ταινία του σκηνοθέτη Tom McCarthy, η οποία έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και αρκετά βραβεία, είναι υποψήφια σε 6 κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας (Παραγωγοί: Michael Sugar, Steve Golin, Nicole Rocklin and Blye Pagon Faust), Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Mark Ruffalo, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Rachel McAdams, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου (Σεναριογράφοι: Josh Singer & Tom McCarthy) και Καλύτερου Μοντάζ (Μοντέρ: Tom McArdle).

Υποψήφιος για το Όσκαρ A’ Ανδρικού Ρόλου είναι ο Bryan Cranston για τον ομώνυμο ρόλο του στο Trumbo, το οποίο βγαίνει στους κινηματογράφους στις 11 Φεβρουαρίου.

 

Το animation Τα Μυαλά που Κουβαλάς του Pete Docter (Inside Out, Disney / Pixar), το οποίο έχει κάνει μέχρι σήμερα 310.000 εισιτήρια στο ελληνικό box office, είναι υποψήφιο για Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων και Πρωτότυπο Σενάριο. Υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερων Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους, είναι το Sanjay’s Super Team, το οποίο προβλήθηκε στις αίθουσες πριν τον Καλόσαυρο (και τα δύο Disney / Pixar).

 

To Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει του J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens, Disney / LucasFilm), το οποίο έχει καταρρίψει κάθε παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων και στην Ελλάδα έχει εισπράξει 395.000 εισιτήρια σε τρεις εβδομάδες, είναι υποψήφιο στις κατηγορίες Καλύτερης Μουσικής για το score του κλασικού Star Wars συνθέτη John Williams, καθώς και Μοντάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Ηχητικού Μιξάζ και Οπτικών Εφέ.

 

Τέλος, η θρυλική ενδυματολόγος Sandy Powell είναι υποψήφια για το Όσκαρ Κοστουμιών για την ταινία της Disney, Σταχτοπούτα (Cinderella του Kenneth Branagh) και το τραγούδι του φετινού James Bond, “Writing’s on the Wall” του Sam Smith (Spectre, Metro Goldwyn-Mayer & Columbia Pictures), διεκδικεί το αγαλματίδιο Καλύτερου Τραγουδιού. Το Spectre του Sam Mendes έχει κάνει 487.000 εισιτήρια μέχρι σήμερα στα ελληνικά ταμεία.

 

 

 

H τελετή απονομής των φετινών Oscar® θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου του 2016.

 

 

Ακολουθούν οι υποψηφιότητες των ταινιών διανομής Feelgood κατά κατηγορία.

 

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

 

Καλύτερη Ταινία

Spotlight (Michael Sugar, Steve Golin, Nicole Rocklin and Blye Pagon Faust)

 

Καλύτερη Σκηνοθεσία

Tom McCarthy (Spotlight)

 

A’ Ανδρικός Ρόλος

Bryan Cranston (Trumbo)

 

Β’ Ανδρικός Ρόλος

Mark Ruffalo (Spotlight)

 

B’ Γυναικείος Ρόλος

Rachel McAdams (Spotlight)

 

Πρωτότυπο Σενάριο

Josh Singer & Tom McCarthy (Spotlight)

Pete Docter, Meg LeFauve, Josh Cooley / Ιστορία: Pete Docter, Ronnie del Carmen (Tα Μυαλά που Κουβαλάς)

 

Μοντάζ

Tom McArdle (Spotlight)

Maryann Brandon & Mary Jo Markey (Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει)

 

Κοστούμια

Sandy Powell (Σταχτοπούτα)

 

Κινούμενα Σχέδια

Τα Μυαλά που Κουβαλάς

 

Κινούμενο Σχέδιο Μικρού Μήκους

Sanjay’s Super Team

 

Μουσική

John Williams (Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει)

 

Τραγούδι

“Writing’s on the Wall” του Sam Smith (Spectre)

 

Ηχητικό Μοντάζ

Matthew Wood & David Acord (Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει)

 

Ηχητικό Μιξάζ

Andy Nelson, Christopher Scarabosio & Stuart Wilson (Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει)

 

Οπτικά εφέ

Roger Guyett, Patrick Tubach, Neal Scanlan & Chris Corbould (Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact: