72 Ώρες: τελευταίες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης

Ο έρωτας στα χρόνια του Facebook. Oι άνθρωποι που δυσκολεύονται να συμβιώσουν αφού έμαθαν να τα κάνουν όλα μόνοι τους σαν σούπερ ήρωες οι οποίοι δεν έχουν κανέναν άλλον ανάγκη. Oι γυναίκες που λένε ψέμματα για τα κιλά τους, οι άντρες που λένε ψέμματα για τα εκατοστά τους. Οι πρώην που στοιχειώνουν τους νυν. Τα «σ’ αγαπώ» που λέμε εύκολα και τα «χωρίζουμε» που λέμε ακόμα ευκολότερα… Κι όλα αυτά, μέσα από την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που έτυχε να έχουν το ίδιο όνομα και να γεννηθούν την ίδια μέρα.

Ο Μάνος και η Μάνια, δύο νέοι, στην κρίσιμη ηλικία των 38, μας αφηγούνται την ιστορία τους κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, έως και την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου.

 

Λίγα Λόγια για το Τραγούδι της παράστασης

Το «Δεν σε καταλαβαίνω» είναι ένα τραγούδι για μένα και τη γυναίκα μου.

Για το γεγονός ότι ποτέ δεν θα καταλάβουμε ο ένας τον άλλον- και για το γεγονός ότι αυτό δεν έχει καμιά σημασία- και δεν είχε και ποτέ στις σχέσεις των ανθρώπων, εδώ που τα λέμε. Δεν καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που μας έκανε να ερωτευτούμε κάποιον  κι όμως απαιτούμε από κείνον να καταλάβει τον έρωτά μας. Το ωραίο είναι ότι αυτό το τραγούδι δεν θα το έγραφα ποτέ  αν δεν μου το ζητούσαν.

Αν δεν μου το ζητούσε η Αστερόπη συγκεκριμένα, που την αγαπώ πολύ. Πήγα και είδα την πρόβα του πρώτου της έργου. Γνώρισα τον Χατζηπαύλου και τον Φιορέτο.

Με τον Σαρακατσάνη είχαμε μόλις συνεργαστεί στο «Δάνειο». Και η Βάσω –το κορίτσι από το πρωταγωνιστικό ντουέτο- είναι η γυναίκα μου. Αυτό το μπέρδεμα, (να την κοιτάζω σ’ένα έργο για ζευγάρι και το δικό μας ζευγάρι -που ανακαλούσα την ιστορία του κοιτάζοντας-)  γέννησε το τραγούδι μέσα σε 20 λεπτά. Έτσι γρήγορα και απροσποίητα το ηχογραφήσαμε και το τραγουδήσαμε με την Ειρήνη Αραμπατζή. Και είμαι πραγματικά χαρούμενος-χωρίς να καταλαβαίνω γιατί.

(Φοίβος Δεληβοριάς)

 

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Αστερόπη Λαζαρίδου – Γιώργος Χατζηπαύλου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανος Αχιλλέως

Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς

Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος

Σκηνικάκοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη, Γιάννης Σαρακατσάνης

Ερμηνεύουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Κίμων Φιορέτος

 

Στοιχεία Παράστασης

Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

Τελευταία Παράσταση: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Χώρος: Black Box, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: Γενική είσοδος 10 €

Στο ταμείο του Ιδρύματος πριν την παράσταση: Γενική είσοδος 12€, Μειωμένη τιμή 10€, Ειδική τιμή 5€