Adapt Festival – Παράταση για τις αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 30 Απριλίου

Μέχρι τις 30 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Adapt Festival, που διοργανώνει το θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις του Δημήτρη Λάλου και θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χρήστου Καρασαββίδη και της δημιουργικής του ομάδας.

Οι προτάσεις θα πρέπει να είναι βασισμένες σε κάποιο μυθιστόρημα, θεατρικό, ταινία, ποίηµα, έννοια ή οτιδήποτε άλλο και να έχουν ως πυρήνα την προσαρμογή, την διασκευή, τη διαφορετική σκηνοθετική οπτική ενός ήδη γνωστού έργου, θεατρικού ή µη. Σε ένα πλαίσιο πειραµατικού θεάτρου ή τέχνης κάθε είδους γενικότερα, σας καλούµε να καταθέσετε έως τις 30 Απριλίου στο [email protected] τις καλλιτεχνικές σας προτάσεις, ολοκληρωμένα, γράφοντας στο θέµα του email την κατηγορία για την οποία ενδιαφέρεστε.

*Στις προτάσεις θα πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται ο τίτλος της παράστασης, από πού είναι εμπνευσμένη, όλοι οι συντελεστές καθώς κι ένα κείμενο που θα παρουσιάζεται αναλυτικότερα η ιδέα σας. Σε περίπτωση που υπάρχει κι οποιοδήποτε άλλο υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, κριτικές) θα πρέπει να είναι σε επισυναπτόμενο αρχείο.

Μπορείτε να καταθέσετε τις προτάσεις σας μέχρι τις 30 Απριλίου στο tempusverumfestival@gmail.com, γράφοντας στο θέμα του email την κατηγορία για την οποία ενδιαφέρεστε.

Συγκεκριμένα, οι ζητούμενες κατηγορίες είναι οι εξής:

ΕΠΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το διαγωνιστικό τμήμα των παραστάσεων, το οποίο θα λάβει χώρα τη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ, αφορά προτάσεις παραστάσεων διάρκειας έως 20΄. Στο τμήμα αυτό θα επιλεγούν νέες ομάδες που θα κληθούν να παρουσιάσουν μια σύντομη μορφή της ιδέας τους με σκοπό να κερδίσουν την ψήφο του κοινού και της επιτροπής.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις μέχρι τη βραδιά του τελικού όπου θα διαγωνιστούν οι φιναλίστ των δύο άλλων φάσεων.

Η νικητήρια ομάδα θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρω και θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει, τη σεζόν 2018-2019, στη σκηνή του Tempus Verum – Εν Αθήναις την ολοκληρωμένη της πια ιδέα για 12 παραστάσεις.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

α) Ολοκληρωμένες παραστάσεις κανονικής διάρκειας, που θα παρουσιαστούν πρώτη φορά στο φεστιβάλ

β) Παραστάσεις κατηγορίας «in progress», διάρκειας έως 45΄

γ) Παραστάσεις που έχουν παιχτεί ήδη τη φετινή ή την περσινή σεζόν

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΧΟΡΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ

Στηριζόμενo στην ιδέα της διασκευής και της έµπνευσης, καλούµε νέους δηµιουργούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, µουσικούς, εικαστικούς, χορευτές, νέες οµάδες, καλλιτέχνες εν γένει, να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους και να τις παρουσιάσουν στο φεστιβάλ που θα διαρκέσει από τις 20/6 έως την 1/7, ενώ όλοι οι χώροι του θεάτρου θα είναι ανοιχτοί κι αξιοποιήσιμοι από το πρωί µέχρι αργά το βράδυ.

Σημείωμα διοργανωτών

«Το θέατρο αλλάζει, όπως αλλάζουν τα πάντα γύρω μας. Κι απευθυνόμαστε στη νέα γενιά καλλιτεχνών, στη ματωμένη γενιά, στη γενιά που είναι πιο μορφωμένη, πιο εκπαιδευμένη, πιο τολμηρή και πιο ονειροπόλα από οποιαδήποτε, στη δική μας γενιά. Κάντε ένα θέατρο όπως πραγματικά πιστεύετε, ένα θέατρο ατρόμητο, προκλητικό, δύσκολο, κάντε ένα θέατρο που δεν θα φοβηθεί να σπάσει τις συμβάσεις, τις φόρμες, τους κανόνες, δεν θα φοβηθεί να πετάξει τα βαρίδια του παρελθόντος του και να ξαναγεννηθεί, ένα θέατρο αναρχικό, ένα θέατρο που σας εκφράζει, καλύτερο από αυτό που βλέπετε, καλύτερο από αυτό που διδαχτήκατε, καλύτερο από αυτό που διαβάζετε, κάντε ένα θέατρο τολμηρό, βέβηλο, ποιητικό, ένα θέατρο ονειροπόλο κι όμορφο, ένα θέατρο που θα είστε περήφανοι που είναι δικό σας. Γι’ αυτή την βαθιά πίστη σε κάτι άλλο, καινούριο, αντισυμβατικό, γι’ αυτό το όραμα ενός διαφορετικού θεάτρου, πιο πειραματικού, γι’ αυτή την εμπιστοσύνη στη νέα γενιά καλλιτεχνών και στα καλύτερα δημιουργικά μυαλά της γενιά μας.»

Μεγαλώνοντας σε «Χάρτινες Πόλεις»

Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας «Το Λάθος Αστέρι», που συγκίνησε εκατομμύρια θεατών σε όλον τον κόσμο, έρχεται ακόμη μία τρυφερή ανθρώπινη ιστορία του μπεστ ...