African Gothic στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

African Gothic

το νοτιοαφρικανικό ψυχολογικό θρίλερ της Reza de Wet
ύστερα από έναν επιτυχή κύκλο 14 παραστάσεων
παίρνει παράταση για 8 ακόμα παραστάσεις τον Μάιο

στο θέατρο Αγγέλων Βήμα 
 Δευτέρα & Τρίτη 
6 & 7 |  13 & 14 | 20 & 21 | 27 & 28 Απριλίου
στις 21.00

Tο θέατρο Αγγέλων Βήμα φέτος εντάσσει στο ρεπερτόριο του ως χώρα αναφοράς την Νότια Αφρική με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από τις πρώτες πλήρως αντιπροσωπευτικές εκλογές στην χώρα και την εκλογή του Nelson Mandela ως Προέδρου.Σε αυτό το πλαίσιο, επέλεξε και ανεβάζει στη σκηνή του το έργο ”African Gothic” της Reza de Wet, ένα νοτιοαφρικάνικο ψυχολογικό θρίλερ, γραμμένο το 1985, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως έργο-ορόσημο για το θέατρο της Νότιας Αφρικής. Έχοντας κλείσει πλέον έναν επιτυχή κύκλο 14 παραστάσεων, το “African Gothic” συνεχίζεται για 8 ακόμα παραστάσεις, από τη Δευτέρα 6 Μαΐου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη του Μαΐου, στις 21.00.

Δυο αδέρφια Μπόερ -λευκοί άποικοι αγρότες της Νοτίου Αφρικής- ζουν απομονωμένα με τη μαύρη νταντά τους σε μια πλέον ερειπωμένη φάρμα. Η άφιξη ενός δικηγόρου για την απόδοση μιας κληρονομιάς έρχεται να κλονίσει δραματικά τις ισορροπίες του σπιτιού και να ωθήσει τους ήρωες σε ακραίες καταστάσεις.

Στο ”African Gothic”, η συγγραφέας αντιστρέφει το εξιδανικευμένο μοντέλο της λευκής αποικιοκρατικής αγροτικής οικογένειας με το ευτυχισμένο έγχρωμο υπηρετικό προσωπικό στηλιτεύοντας με αυτόν τον τρόπο την εποχή του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και την παρακμή των Αφρικάνερς. Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό σκοτεινό παραμύθι που τα όρια πραγματικότητας και ονείρου είναι δυσδιάκριτα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Χατζηδημητράκης
Κινησιολογία: Μαρίνα Μαυρογένη
Σκηνικά-Κοστούμια: Έμιλυ Ονισηφόρου
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Μουσική επιμέλεια: Jianni Olla, Addis Dessu
Βοηθός σκηνοθέτη: Addis Dessu
Επικοινωνία: Στέλλα Πεκιαρίδη

Ηθοποιοί:
Σάββας Βασιλειάδης 
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος
Λήδα Καπνά 
Lauretta Macauley

Η σελίδα της παράστασης στο fb.
To event του Afrrican Gothic στο fb.

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη, 21.00, από 6 μέχρι και 28 Mαΐου.

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 12€ | Μειωμένο: 10€ | Ατέλεια: 5€

Κρατήσεις-Πληροφορίες: 210 52 42 211, Αγγέλων Βήμα
Μέσω inbox στη σελίδα της παράστασης: African Gothic

African Gothic για 8 ακόμα παραστάσεις τον Μάιο
Πληροφορίες & Κρατήσεις τηλεφωνικά:
 210 5242211

Σατωβριάνδου 36
Ομόνοια, Αθήνα

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου σε μορφή doc
Ένα σκοτεινό παραμύθι, με γκροτέσκο περιεχόμενο, ντυμένο με το αφρικανικό κλίμα, τη ζέστη, τη μυρωδιά του χώματος και την τρέλα που δημιούργησε ένας από τους πιο τερατώδεις μηχανισμούς διαχωρισμού των ανθρώπων, γέννημα θρέμμα του επεκτατισμού και της κοινωνικής κατασκευής της πολιτιστικής υπεροχής της Δύσης.

Αθηνά Κακλαμάνη, θέατρο.gr

Το «African Gothic», ίσως είναι μια θλιβερή ιστορία αγάπης, που απορρέει από την οικογενειακή βία ή μια αντανάκλαση της αγριότητας που γεννά αγριότητα. Μπορεί να είναι και μια ιστορία πόνου, που μέσα στη φαντασία γίνεται ανεκτός. Ή ίσως είναι μια αλληγορία, ένας μύθος ή απλά ένας θρύλος της Αφρικανικής κουλτούρας.

Αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι η οπτική της Reza de Wet στο «African Gothic», που δείχνει την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος… Το Απαρτχάιντ των Afrikaaners…

Έλενα Χατζοπούλου, Sin Radio