Η κινηματογραφική ομάδα της ARTENS θα παρουσιάσει την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στις 22:30, την πανέμορφη κωμωδία Avanti! του Billy Wilder, που προβλήθηκε το 1972.

Μεγάλη αποτυχία στην εποχή της, που με τα χρόνια τελικά εκτιμήθηκε ως ένα πραγματικά λαμπρό κινηματογραφικό διαμάντι, το Αβάντι μένει στη μνήμη περίπου σαν τον πρώτο μας έρωτα. Μια γλυκιά, τρυφερή ιστορία μπελάδων, πόνου, ασυνεννοησίας και διονυσιακής χαλάρωσης κάτω απ’τον καυτό ήλιο της Μεσογείου. Από την άλλη, ο Αυστριακός Μπίλλυ Γουάϊλντερ, ο πιο σημαντικός Ευρωπαίος μετανάστης στο Χόλλυγουντ τον 20ό αιώνα, δεν είναι σε θέση να παραδώσει μια απλή και μονοδιάστατη ερωτική περιπέτεια. Η 24η ταινία του είναι μια ακόμα πλούσια εικόνα του κόσμου, με την κλασική αριστοφανική σύλληψη, με συγκρούσεις πολιτισμών, ανθρώπινη βλακεία, υστερία, πολιτικό ιμπεριαλισμό και εμμονή των ανθρώπων με ασήμαντα θέματα. Ο “ανορθόδοξος” έρωτας θριαμβεύει όχι ως happy ending, αλλά ως κάθαρση.

Στο Αβάντι πρωταγωνιστούν ο Τζακ Λέμμον και η Τζούλιετ Μιλλς, και η υπέροχη μουσική είναι του Κάρλο Ρουστικέλλι.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:30, η ταινία διαρκεί 2 ώρες και 15 λεπτά περίπου. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
(καθημερινά: 12:00- 22:00) ή στο email: [email protected]

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
[email protected]
www.artens.gr
210 33 17 312