BefoRe Sunday:Η δισκογραφία δυστυχώς πλέον είναι ανύπαρκτη

Οι Before Sunday δημιουργήθηκαν το 2013 από τους Nik Basis (guitar & vocals) & Stella Panteloudi (vocals&percussion).
Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη οι Before Sunday έχουν πραγματοποιήσει πολλές live εμφανίσεις κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα.

Διαβάστε παρακάτω τι είπαν στη ΓΕΦΥΡΑ:

Το τελευταίο σας single ονομάζεται “No Destination!”. Μιλήστε μας γι αυτό

Στέλλα:

Το ΄No Destination΄ ήταν ένα πειραματικό κομμάτι για τους Before Sunday . Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό uptempo και πιασάρικο. Συνηθισμένοι στην Rock μουσική -την οποία αγαπάμε – αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα πιο πέρα την δημιουργική μας σκέψη. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το ‘Νo Destination’ το οποίο ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2017 με την πολύτιμη βοήθεια μουσικών και άλλων συναδέλφων που γνωρίσαμε στην Ελλάδα και την Αγγλία όπως τον Kosta Gonidi, Constantine Magdalino, Hugh Neal, Tony Konstantine, Foti Demertzi, George Paul και  Elina Baga. Τον Ιούνιο πραγματοποιούμε τα γυρίσματα του κομματιού όπου έγιναν στο Λονδίνο υπό την καθοδήγηση του στενού μας φίλου και συνεργάτη Tony Huber (Director)  και  Parmjit Singh (Photographer-cameras).Ήταν μια πολύ όμορφη και δημιουργική εμπειρία που φαίνεται να άγγιξε τον κόσμο και ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή τη δουλειά. Γι ΄αυτό είμαστε υπερήφανοι και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό!

Σε ποιο μουσικό είδος κατατάσσετε  τους BefoRe Sunday.Μιλήστε μας για την μουσική σας;

Στελλα:

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο είδος που κατατάσσονται οι Before Sunday γιατί πολύ απλά δεν κατατάσσονται. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν γνωριζουμε που πάμε και τι κάνουμε. Είμαστε καλλιτέχνες που πειραματιζόμαστε με την μουσική. Γράφουμε αυτό που πραγματικά βγαίνει από την ψυχή και την εμπειρία μας. Είναι περιοριστικό όταν κολλάμε ταμπέλες σε κάθε καλλιτέχνη ως και ανούσιο θα έλεγα διότι αυτό μπορεί να ανατραπεί με την επόμενή του δουλειά.

Υπάρχει κάτι που πιστεύετε ότι λείπει από την Ελλάδα; Είτε αφορά τη δισκογραφία, είτε τους καλλιτέχνες, είτε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συναυλίες και οι εμφανίσεις…

Στελλα

Λείπει η “αγάπη”, η στήριξη και η δίψα για original μουσική. Ειδικά όταν πρόκειται για αγγλόφωνα groups, o κόσμος συμβιβάζεται και διασκεδάζει μόνο με διασκευές γνωστών κομματιών. Αυτό είναι απόλυτα λογικό, αλλά από ένα σημείο και μετά κάθε συγκρότημα επιβάλλεται να εξελιχθεί, να βρει τον δικό του ήχο και να πάει ένα βήμα παραπέρα. Η δισκογραφία δυστυχώς πλέον είναι ανύπαρκτη. Ειδικά από την στιγμή που οι περισσότεροι πλέον ακούνε μουσική μέσω Youtube kai Facebook, αυτό ισχύει και για την Αγγλία αλλά εδώ τα πράγματα είναι πιο υποφερτά καθώς η αγορά είναι μεγαλύτερη.

Αντίστοιχα, υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην ελληνική δισκογραφία; 

Στελλα:

Δε μπορούμε να αναφέρουμε κάτι πάνω σε αυτό διότι ο στίχος μας είναι Αγγλικός και ως Before Sunday δεν έχουμε ασχοληθεί με την Ελληνική δισκογραφία. Το γεγονός ότι είμαστε Ελληνες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εντασσόμαστε στην ελληνικά δισκογραφία. Τώρα αν μιλήσουμε προσωπικά πιστεύω ότι η ελληνική δισκογραφία ξέχασε την ταυτότητα της. Δεν την έχασε διοτι υπάρχουν τρομερά ταλαντούχοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα αλλά ξέχασε ποια είναι.

Τα social media κυριαρχούν στις μέρες μας, και μάλιστα αποτελούν πλέον και βασικό κομμάτι της δουλειάς των καλλιτεχνών. Ποια είναι η σχέση σας με αυτά;

 

Στελλα:

Είναι αρκετά καλή μπορώ να πω χωρίς υπερβολές. Κάθε καλλιτέχνης πλέον χρειάζεται να δίνει αρκετά μεγάλη βαρύτητα στα social media.  Γι αυτό και μπoρείτε να μας βρείτε στα παρακάτω:

Facebook: https://www.facebook.com/beforesunday…

Instagram: https://www.instagram.com/beforesunda…

Youtube: http://www.youtube.com/c/BefoReSunday

Twitter: https://twitter.com/BefoRe_Sunday

Ζείτε στην Αγγλία;

Στελλα:

Η ζωή στην Αγγλία από πόλη σε πόλη διαφέρει σημαντικά. Εμείς ζούμε στο Λονδίνο όπου οι ρυθμοί δεν έχουν καμιά σχέση με τις άλλες πόλεις της Αγγλίας. Οι ρυθμοί είναι αρκετά έντονοι, οι ώρες εργασίας είναι πολλές γιατί οι αποστάσεις είναι μεγάλες, ο προσωπικός χρόνος είναι λιγοστός, οι απαιτήσεις υψηλές άλλα αυτά εξαρτώνται πάντα από το επάγγελμα που κάνει ο καθένας. Υπάρχει ευγένεια, σεβασμός, όχι κάλο φαγητό πολλές ευκαιρίες, τρομερές εμπειρίες για να ζήσεις και πολύ περισσότερο ήλιο απ ‘ότι φανταζόμαστε για την Αγγλία! χαχαχαχα

Στο εξωτερικό, ο κόσμος ψάχνεται με τη μουσική. … Τι είναι πιο εύκολο; Να γίνεις γνωστός και καταξιωμένος στη χώρα σου ή στο εξωτερικό.

Στελλα:

Φυσικά και ψάχνεται, πειραματίζεται, μαθαίνει…Σχεδόν όλα τα παιδιά μαθαίνουν μουσική από πολύ μικρή ηλικία και τα περισσότερα από αυτά σπουδάζουν αργότερα μουσική. Τώρα το αν είναι δύσκολο η εύκολο αυτό που γνωρίζω είναι ότι τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή. Επίσης ο συνδυασμός γνωστός και καταξιωμένος είναι σπάνιος…Το να γίνεις γνωστός δε χρειάζεται πολύ κόπο γιατί υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνεις γνωστός στη μουσική. Όμως το να γίνεις καταξιωμένος χρειάζεται να περάσεις από 40 κύματα. Πρέπει να κατακτήσεις το σεβασμό των συνεργατών σου και του κοινού. Επίσης ο ανταγωνισμός σαφώς είναι μεγαλύτερος στο εξωτερικό σε σχέση με την Ελλάδα, παράγοντας που καθιστά το έργο σου δυσκολότερο. Με τον Νίκο όμως δε σκεφτήκαμε ποτέ τον ανταγωνισμό εδώ. Ξέραμε πολύ καλά που πηγαίναμε. Όταν παραδεχτείς ότι όντως υπάρχουν καλύτεροι μουσικοί από εσένα αυτόματα θα απελευθερωθείς από την παγίδα του ανταγωνισμού και θα επικεντρωθείς στην δική σου δουλειά. Αυτό θα σε κάνει πιο δημιουργικό και έμπειρο. Πρέπει να θαυμάζουμε τους συνάδελφους μας, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και να είμαστε ο εαυτός μας! Δυστυχώς οι δισκογραφικές εταιρείες δημιούργησαν αυτό το κλίμα τεράστιου ανταγωνισμοί αλλά νομίζω ότι πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι και ν΄ αλλάξουμε επιτέλους αυτή την «λογική».

 

Με ποιο συγκρότημα ή τραγουδιστή θα θέλατε να παίξετε μαζί live;

Νίκος:

Το να βρεθούμε στην σκηνή με ένα πολύ γνωστό σχήμα είναι ένα ‘μικρό’ όνειρο μου. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλούς καλλιτέχνες αλλά οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι οι Muse.

Στελλα:

Ποτέ ένα γνωστό σχήμα δεν είναι αρκετό για να θες να μοιραστείς την σκηνή μαζί του  . Πάντα θες περισσότερες από μια συνεργασίες . Αν ήμουν στην δεκαετία των 70’-80΄ θα έλεγα με τους Led Zeppelin που τόσο αγαπώ αλλά στην εποχή μας θα έλεγα τους Stereophonics .

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Κάποιος ολοκληρωμένος δίσκος;

Στέλλα:

Τα επόμενα σχέδια μας είναι η ολοκλήρωση του album μας , μια μικρή περιοδεία σε Ελλάδα- Αγγλία και φυσικά η κυκλοφορία του δεύτερου single μας όπου  περιμένουμε με μεγάλη αγωνία!!!