Jazz, Swing και Pop Μελωδίες, Παρκολυμπιάδα, Εργαστήρια, Προβολές στο ΚΠΣΝ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προσφέρει την ευκαιρία σε νέους να εργαστούν στο ΚΠΙΣΝ σε μία σημαντική στιγμή του, την περίοδο κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η έναρξη της μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στα νέα τους κτίρια.

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΙΣΝ με τίτλο Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, η οποία έχει ως στόχο τη συμβολή στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, αποσκοπώντας  στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και ευκαιριών για τη νέα γενιά.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 (23:59 ώρα Ελλάδας)

Μάθετε περισσότερα

 

 unnamed (2)
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ

Penny Baltatzi
Jazz Διαχρονίες
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 20.30
Χώρος: Πανοραμικά Σκαλιά
__

Η Πέννυ και η μπάντα της, που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από ταινία του ’40, θα ξεδιπλώσουν ένα μουσικό «μαγικό χαλί» με γνωστές ξένες και ελληνικές διασκευές. Αυτήν την Παρασκευή ταξιδεύουμε σε άλλες εποχές για μία μοναδική jazz και swinging βραδιά στο ΚΠΙΣΝ!

Μάθετε περισσότερα

 

 unnamed (3)
DAPHNE AND THE FUZZ

Music Escapades
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 21.00
Χώρος: Πανοραμικά Σκαλιά
__

Vintage pop μελωδίες που φλερτάρουν με τη soul και τα blues, groovy μπασογραμμές και ονειρικές Mellotron ενορχηστρώσεις, συνοδεύονται από στίχους που διηγούνται ιστορίες για τον έρωτα, την ενηλικίωση, τις προσδοκίες και τα μεγάλα όνειρα.

Μάθετε περισσότερα

 

unnamed (4)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Σάββατο – Κυριακή 26 & 27 Νοεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 11.00
Χώρος: ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
__

Στο εργαστήριο [email protected] τα παιδιά λαμβάνουν τον ρόλο του ειδικού ερευνητή στη συλλογή και εξακρίβωση αποδεικτικών στοιχείων!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Έλσα Εξηνταβελώνη, χημικός / Περικλής Χατζησταυρίδης, φυσικός

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα (για παιδιά 13-16 ετών)

Μάθετε περισσότερα

 

unnamed (5)ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΙΟ ΨΗΛΑ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Ώρα: 11.00 – 12.30 (για παιδιά 5-8 ετών) | 13.00 – 14.30 (για παιδιά 9-12 ετών)
Χώρος: ΞΕΦΩΤΟ
__

Λάβετε μέρος στην πιο εναλλακτική ολυμπιάδα! Κάθε αντικείμενο μπορεί να αποτελέσει αφορμή παιχνιδιού για παιδιά κάθε ηλικίας με τρόπους που δεν έχουν φανταστεί ξανά! Μέσα από παιχνίδια που θυμίζουν κλασικά αγωνίσματα, αλλά χρησιμοποιούν τα πιο απλά υλικά, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι που αναπτύσσει το ομαδικό τους πνεύμα, τη φαντασία και τη μεταξύ τους άμιλλα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος / Εύη Μινιώτη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής Αντώνης Λεγάκης, αρχηγός Συστήματος Προσκόπων Ψυχικού

Μάθετε περισσότερα

 

 unnamed (6)
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ 5 χλμ.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Ώρα: 15.30 – 17.00
Χώρος: ΣΤΙΒΟΣ
__

Αγώνας δρόμου ανδρών στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος! Η εκκίνηση θα γίνει στον Στίβο του ΚΠΙΣΝ και θα ακολουθηθεί διαδρομή μέσα στο Πάρκο. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει διαδρομή 5 χιλιομέτρων για τρέξιμο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος
Απαιτείται προεγγραφή

Μάθετε περισσότερα

 

unnamed (7)PARK YOUR CINEMA

Το ΚΠΙΣΝ ανανεώνει και αυτό το σαββατοκύριακο το ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό της πόλης.

Σάββατο 26/11: Ο Αόρατος Άνθρωπος (1933) | 19.30

Κυριακή 27/11: Τέλος Διαδρομής (2015) | 19.30

Κυριακή 27/11: Minions (2015) |17.30

 

unnamed (8)

Η ‘jazzy’ Αγορά του ΚΠΙΣΝ  © Νίκος Καρανικόλας

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Για να ξεφυλλίσετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων Νοεμβρίου πατήστε εδώ.
Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εορταστικών μας εκδηλώσεων εδώ.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 06.00-20.00
Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00-00.00
Κέντρο Επισκεπτών 09.00-22.00

Υπηρεσία Shuttle Bus
Η επίσκεψη στο ΚΠΙΣΝ ξεκινά τώρα από το Σύνταγμα!
Για την ευκολότερη πρόσβαση του κοινού, το μικρό ιδιωτικό λεωφορείο (shuttle bus) του ΚΠΙΣΝ ξεκινά πλέον από το Σύνταγμα, κάνει στάση στον σταθμό Συγγρού – Φιξ και καταλήγει στην Νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.
Επιπλέον, κάθε Παρασκευή από τις 14:30 έως τα μεσάνυχτα και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06:00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά, ακριβώς και μισή. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν.
Αναζητήστε το όχημα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ και επιβιβαστείτε!

Parking
To parking, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, λειτουργεί προσωρινά χωρίς χρέωση ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. Οι ώρες λειτουργίας του parking είναι από τις 06.00 έως τις 00.00.

Για τις αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης και τα δρομολόγια του λεωφορείου πατήστε εδώ.
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδώσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο στις αρχές του 2017. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, το Ίδρυμα με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό στο ευρύ κοινό υποστηρίζει τη διοργάνωση καθημερινών δωρεάν εκδηλώσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Πληροφορίες: 216-8091001  /002 /003 ή με email στο [email protected]