Larry Gus | Park Your Cinema: Συναυλίες και Προβολές στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Larry Gus | Συναυλία
Μusic Escapades: The Dream Makers Series
Πέμπτη/ 21 Ιουλίου, 21:00

 

Μουσική για ονειροπόλους στο ΚΠΙΣΝ

Εξορμήσεις σε ονειρικά ηχοτοπία και εξωτικές αναζητήσεις, με αφετηρία το
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική, πολύχρωμοι ήχοι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, ψηφιακές λούπες, θέρεμιν, κιθάρες, πλήκτρα, συνθεσάιζερ.

Larry Gus
Ο πολυοργανίστας, τραγουδιστής και παραγωγός Larry Gus (=λάρυγγας στα ελληνικά) συνδυάζει την αισθητική των samples με καθαρά ψυχεδελικές ποπ μελωδίες που συγχωνεύονται σε πυκνά στρώματα και πολυρυθμίες. Στις ζωντανές εμφανίσεις του τραγουδάει και παίζει κρουστά πάνω από samplers με μια τελετουργική ένταση που θυμίζει μουσική Σούφι. Ο Larry Gus έχει κάνει ρεμίξ για διάφορους καλλιτέχνες (Cut Copy, Sandro Perri, Eric Copeland, YACHT, Sinkane, Little Boots), και έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό εμφανίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ελεύθερη είσοδος

Μάθετε περισσότερα

© δημιουργικό: Ιφιγένεια Βασιλείου / φωτογραφία: Tonje Thilesen

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ανοίγοντας το Κέντρο Επισκεπτών με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ. Στο πρώτο PARK YOUR CINEMA,
οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις.

Αυτή την εβδομάδα:

Xάρβεϊ / Harvey (1950)
Σκηνοθεσία: Henry Coster

Ένας δίμετρος… λαγός είναι ο καλύτερος φίλος του μεσήλικα κι εργένη Elwood P. Dowd. Το σόι του τελευταίου δεν προβληματίζεται τόσο, αρκεί να μην τους κάνει χαλάστρα στον κοινωνικό τους κύκλο, συστήνοντας στους πάντες τον «αόρατο» Harvey. Η κατάληξη σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα θα τους οδηγήσει σε μια σειρά σπαρταριστών παρεξηγήσεων. Η ομώνυμη θεατρική επιτυχία που έγραψε η Mary Coyle Chase διασκευάζεται ευρηματικά, σε αυτή την αξιαγάπητη και αρκετά σουρεαλιστική για την εποχή κωμωδία, στην οποία ο James Stewart δίνει ρεσιτάλ, αλλά την παράσταση κλέβει η Josephine Hull (Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου) που ισορροπεί εξαιρετικά ανάμεσα στο νορμάλ και τη λόξα.
Ελεύθερη είσοδος – συμμετοχή με δελτίο προτεραιότητας που θα διανέμεται αυθημερόν στο Κέντρο Επισκεπτών, 30′ πριν την έναρξη κάθε προβολής.

Μάθετε περισσότερα

© δημιουργικό: Βερόνικα Παπαδοπούλου

Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου & Δοϊράνης, Τ.Κ.: 176 74, Καλλιθέα

Πληροφορίες: 216-8091001 / 002/ 003 ή με email στο [email protected]

Για αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης, δείτε εδώ.

*Για τη μετάβασή σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλαναδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

Δευτέρα-Κυριακή: 09:00-22:00

© φωτογραφία: Αθηνά Λιάσκου