Margo Nancyfor Stories of Margo

Η Margo Nancyfor παρουσιάζει το άλμπουμ με τίτλο Stories of Margo”.  Το άλμπουμ αποτελεί το πρώτο δισκογραφικό αποτύπωμα της Μαργαρίτας Χατζηνάσιου και προπομπό της επερχόμενης κονσεπτικής performance της συνθέτριας και ερμηνεύτριας σε μια ιδέα χτισμένη πάνω στη σχέση του δημιουργού με αυτό που ονομάζουμε έμπνευση, ταλέντο. Αυτή η δημιουργική ενέργεια, για την Μαργαρίτα Χατζηνάσιου, ονομάζεται Margo. 

Ακούστε το άλμπουμ εδώ

Το Stories of Margo περιέχει δέκα τραγούδια με ελληνικό στίχο τα οποία έχει δημιουργήσει και ερμηνεύει η ίδια.

Stories Of Margo

Με μια αφοπλιστική λιτότητα στις μελωδίες του και σε συνδυασμό με τον ποιητικό του στίχο το “Stories Of Margo” καταφέρνει να σου ξυπνήσει έντονα τις αισθήσεις και τα συναισθήματα.  Τα τραγούδια διακατέχονται από μια νοσταλγική αίσθηση, ενώ οι μελωδίες φέρουν αέρα γαλλικών τραγουδιών. Έχοντας ως βάση το πιάνο στα περισσότερα τραγούδια, κάθε μελωδία εξελίσσεται αισθαντικά και σε απόλυτη μουσικότητα με το στίχο. Η ενορχήστρωση επιλέγει τη συνοδεία εγχόρδων, πνευστών και κρουστών και τα δένει μοναδικά υποστηρίζοντας ακόμα πιο έντονα την ουσία της κάθε μελωδίας. Η ερμηνεία της δημιουργού χαρακτηρίζεται από μια λεπτότητα και έναν ήρεμο δυναμισμό, που δίχως καμία περιττή έξαρση κάνει ξεκάθαρη την κάθε λέξη αλλά και όλα όσα θέλει να εκφράσει η Margo για να καταφέρει να υπάρξει.

Συντελεστές

Οι βασικές ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο στα Sear Sound Studios της  Νέας Υόρκης και ολοκληρώθηκαν στα Prism Recording Studios στην Αθήνα.   Η ενορχήστρωση έγινε από τον Dave Eggar (Coldplay, Taylor Swift, Patti Smith, John Legend, Norah Jones κ.α) που συμμετείχε στην παραγωγή του άλμπουμ μαζί με την Margo Nancyfor, ενώ την επιμέλεια παραγωγής και την ηχοληψία ανέλαβε ο θρυλικός παραγωγός Ron Saint Germain  (Mick Jagger, U2, Muse, Soundgarden, The Cure, Ziggy, κ.α). Οι μουσικοί που συμμετείχαν αποτελούν ενεργά μέλη κορυφαίων μουσικών σχημάτων παγκοσμίως όπως New York Philharmonic Orchestra, TransSiberian Orchestra κ.α.

Το σχέδιο του εξωφύλλου έχει δημιουργήσει η Ινώ Καρελλά και το artwork του άλμπουμ έχει επιμεληθεί ο db.

Η Margo Nancyfor έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους σε όλα τα κομμάτια, εκτός από το «Κάθετα» που τους στίχους υπογράφει η Στεφανία Χαρσούλα.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε διανομή από την Heaven Music.P1000726_BIG

 

Βιογραφικό

 

Η Margo Nancyfor γεννήθηκε στην Αθήνα σε μουσική οικογένεια. Το πιάνο και οι μελωδίες υπήρχαν πάντοτε στην καθημερινότητά της. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών και λίγο αργότερα άρχισε να γράφει τις πρώτες της συνθέσεις και τραγούδια.  Αυτός ήταν ο δικός της τρόπος να κωδικοποιεί δημιουργικά και να εκφράζει το συναίσθημα για να μη χάνεται στη σιωπή.

Πήρε πτυχίο πιάνου και αρμονίας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών και συνέχισε της σπουδές της σε πιάνο, Ανώτερα Θεωρητικά και ενορχήστρωση στην École normale και τη Schuola Cantorum στο Παρίσι.

Κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα παρακολούθησε μια διάλεξη για τη μουσικοθεραπεία και αμέσως αποφάσισε να γραφτεί στο μοναδικό τριετές πρόγραμμα που υπήρχε εκείνη τη στιγμή στην Ελλάδα, στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος συνέχισε τις σπουδές της στο NYU όπου το 2012 πήρε το Μaster της πάνω στη Δημιουργική Μουσικοθεραπεία.

Από τότε και ως σήμερα έχει δουλέψει με παιδιά και ενήλικες που αντιμετωπίζουν πολλαπλές αναπηρίες, τυφλά παιδιά και παιδιά με καρκίνο στην Αθήνα, τη Γενεύη και τη Νέα Υόρκη. Είναι μέλος της Αμερικάνικης και Ελβετικής Ένωσης Μουσικοθεραπείας και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, διδάσκει Κλινικό Αυτοσχεδιασμό στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Από το 2013 ζει στη Γενεύη με την οικογένειά της.