O Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους

 

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της καθηλωτικής περιπέτειας «Ο Λαβύρινθος» συστήνει νέα όρια αγωνίας και δράσης στο κοινό.

Στο μεγαλειώδες φινάλε της εποποιίας του Λαβύρινθου, ο Τόμας αναλαμβάνει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς, που έχουν αποδράσει, στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WCKD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα πάρει απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν οι Γκλέιντερς από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στον λαβύρινθο.

 

Η τριλογία: Από τον «Λαβύρινθο», στις «Πύρινες Δοκιμασίες» και από εκεί στην «Τελική Δοκιμασία»

Στο πρώτο μέρος της τριλογίας, τον «Λαβύρινθο», ο Τόμας (Ντίλαν Ο’Μπράιαν) ξυπνά καθώς τον μεταφέρουν στην Κοιλάδα, χωρίς να θυμάται ποιος είναι ή πώς έγινε μέλος μιας κοινότητας νέων: του Μίνο (Κι Χονγκ Λι), αρχηγού του Λαβύρινθου, του Νιουτ (Τόμας Μπρόντι-Σάνγκστερ), καλού φίλου και συμβούλου, του Γκάλι (Ουίλ Πούλτερ), αρχηγού και αντιπάλου, και της Τερέζα (Κάγια Σκοντελάριο), της μοναδικής γυναίκας Γκλέιντερ με την οποία ο Τόμας φαίνεται να μοιράζεται μια πικρή ιστορία. Μαζί, θα βρεθούν παγιδευμένοι, περικυκλωμένοι από τοίχους 60 μέτρων, σε έναν λαβύρινθο που συνεχώς μεταλλάσσεται. Και το χειρότερο δεν έχει έρθει ακόμα, αφού όταν οι Γκλέιντερς καταφέρνουν να δραπετεύσουν από τον Λαβύρινθο, ανακαλύπτουν πως βρίσκονται στη μέση της Πύρινης Γης…

Στο δεύτερο μέρος, «Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες», ο Τόμας και οι επιζώντες Γκλέιντερς συναντούν νέους συμμάχους, καθώς ανακαλύπτουν στοιχεία για μια μυστηριώδη ομάδα ανθρώπων, που βρισκόταν πίσω από όλα τους τα «πειράματα» – μια οργάνωση, γνωστή ως WCKD.

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας ξεκινά την ιστορία έξι μήνες αργότερα. Τώρα, τα κίνητρα της WCKD γίνονται πια ξεκάθαρα:  Η Δρ. Άβα Πέιτζ, διευθύντρια της WCKD, είναι κοντά στο να βρει τη θεραπεία για την ασθένειας της Φλόγας, μιας μόλυνσης που έχει αποδεκατίσει τον πληθυσμό της γης. όμως, η θεραπεία έχει ένα πολύ ακριβό τίμημα… Να θυσιαστούν οι λίγοι νέοι που έχουν απομείνει στη γη και έχουν ανοσία στον ιό. Προκειμένου να ελευθερώσει αυτούς που προορίζονται να γίνουν «πειράματα» — μεταξύ αυτών και ο Μίνο — ο Τόμας πρέπει να ενωθεί με τους υπόλοιπους επιζώντες, παλιούς και νέους συμμάχους του, και να μπουν στην Τελευταία Πόλη, το οποίο όμως είναι και το τελευταίο προπύργιο της WCKD. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να εισβάλλει στο οχυρωμένο αρχηγείο της και να διαλύσουν την οργάνωση από μέσα…

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς «Ο Λαβύρινθος», η δράση αγγίζει νέα επίπεδα. Με τον Ουές Μπολ να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη best-seller τριλογία του Τζέιμς Ντάσνερ, η νέα ταινία της 20th Century Fox, αναμένεται να συναρπάσει τους θεατές.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Ουές Μπολ
Παραγωγή Ουίκ Γκόντφρι, Μάρτι Μπόουεν, Λι Στόλμαν,

Έλεν Γκόλντσμιθ – Βέιν

Ηθοποιοί

 

Ντίλαν Ο’Μπράιαν, Κάγια Σκοντελάριο,

Τόμας Μπρόντι-Σάνγκστερ, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο,

Άινταν Γκίλεν, Κι Χονγκ Λι, Μπάρι Πέπερ,

Ουίλ Πούλτερ, Πατρίσια Κλάρκσον

Φωτογραφία Γκιούλα Πάδος
Μοντάζ Νταν Ζίμερμαν, Πολ Χαρμπ
Μουσική Τζον Παεζάνο
Διάρκεια 122’
Διανομή Odeon
Είδος Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ