WINX CLUB: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ – 12 Απριλίου στους κινηματογράφους

0

Ετοιμαστείτε για την πιο επικίνδυνη αποστολή του Winx Club! Στην τρίτη ταινία της σειράς οι δημοφιλείς φτερωτές υπάρξεις θα λύσουν ένα τρομερό μυστήριο γεμάτο αγωνία και παρασκήνιο. Οι Winx, οι πιο ισχυρές νεράιδες, καλούνται να βρεθούν σε απίστευτους τόπους, να αντιμετωπίσουν υποχθόνιους εχθρούς και μοχθηρές συμμαχίες και να επιστρατεύσουν καινούρια μαγικά κόλπα.

Σύνοψη:

Όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά στο Αλφέα, όπου οι Winx εργάζονται ως καθηγήτριες των πρωτοετών νεράιδων. Όμως οι αιώνιοι εχθροί του Winx Club, οι κακές μάγισσες Τριξ καταφθάνουν στον Απέραντο Ωκεανό με σκοπό να καταλάβουν τον θρόνο του Αυτοκράτορα. Η ανθρωπότητα μολύνει τους ωκεανούς, βάζοντας σε κίνδυνο το οικοσύστημα του Απέραντου Ωκεανού, που είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις Θάλασσες του Μάτζιξ.

Είναι η τέλεια ευκαιρία για τις Τριξ να επιτεθούν και να γίνουν αυτοκράτειρες. Οι γενναίες Winx δεν σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, όσο οι υποβρύχιοι κόσμοι καταστρέφονται. Είναι το θάρρος και η αγνή τους ψυχή αρκετά για να αποκαταστήσουν την ισορροπία στον Απέραντο Ωκεανό, να καταπολεμήσουν τη μόλυνση και να επαναφέρουν την ειρήνη στη Μαγική Διάσταση;

Διάρκεια: 98’

12 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 

Θάρρος, αλτρουισμός και γλυκύτητα: 10 υπέροχα χρόνια Winx

Από την πένα του σκηνοθέτη

Οι Winx γιορτάζουν τα πρώτα τους δέκα χρόνια με την ταινία Winx Club: Το Μυστήριο του Ωκεανού. Είναι ένας απίστευτος στόχος για μία παραγωγή κινουμένων σχεδίων, ειδικά για μια ιταλική παραγωγή. Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα και καθώς αναπολώ το πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι, είναι πολύ συναρπαστικό και ικανοποιητικό να μπορείς να γιορτάσεις αυτή την επέτειο. Μέτα από δύο ταινίες μεγάλου μήκους, έξι τηλεοπτικές σειρές και την επιτυχία των παιχνιδιών και των θεματικών πάρκων, αυτή η τρίτη ταινία είναι μία μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουμε την αγάπη του κοινού σε όλο τον κόσμο. Επίσης, είναι μία ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας παρακολουθεί και μας υποστηρίζει, επιτρέποντας στις Winx να πετάξουν ψηλά και…ακόμα πιο ψηλά!

Από καλλιτεχνική άποψη, η πρώτη ερώτηση που έθεσα στον εαυτό μου όταν σχεδίαζα την ταινία είχε να κάνει με την ιστορία που ήθελα να διηγηθώ στο πανί. Ήθελα πραγματικά αυτή η επέτειος των δέκα χρόνων να είναι ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου των Winx και να λέει μία διαφορετική ιστορία από τις δύο προηγούμενες ταινίες. Ταυτόχρονα, ήθελα να κάνω μία αστεία, θεαματική, καταιγιστική σε δράση ταινία, που να αγκαλιάζει όλα τα συναισθήματα των Μπλουμ, Στέλλα, Φλόρα, Μούσα, Τέκνα και Άισι.

Έτσι, η ταινία προέρχεται από την επιθυμία να διηγηθώ μία υπέρ περιπέτεια των Winx, ένα μοντέρνο παραμύθι που επιτρέπει στις νεράιδες να δείξουν τις καταπληκτικές τους ικανότητες που τις χαρακτηρίζουν, όπως το θάρρος, ο αλτρουισμός και η γλυκύτητα.

Για αυτό επιλέγω τον Απέραντο Ωκεανό ως σκηνικό για τη νέα μας ιστορία. Είναι ένα χρωματιστό και όμορφο μέρος, συναρπαστικό και εύθραυστο μαζί. Ο Απέραντος Ωκεανός είναι προφανώς μια αλληγορία για τους ωκεανούς, που απειλούνται συνεχώς από την αδιαφορία των ανθρώπων, οι οποίοι τους μολύνουν και τους καταστρέφουν χωρίς να αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλούν.

Οι Τριξ, οι αιώνιοι εχθροί, καταστρέφουν ένα μοναδικό και πανέμορφο παράδεισο. Οι Τριξ μπορούν να απειλήσουν την ισορροπία του Απέραντου Ωκεανού, όπως και οι άνθρωποι απειλούν την εύθραυστη ισορροπία των δικών μας θαλασσών.

Η μίξη του Απέραντου Ωκεανού και των Τριξ, το θέμα της μόλυνσης, το γεγονός ότι οι Winx σώζουν όλη τη Μαγική Διάσταση, όταν όλες αυτές οι ιδέες συνδυάστηκαν ήξερα ότι είμαι στον σωστό δρόμο. Παρ’ όλα αυτά, χρειαζόμασταν ένα αξέχαστο κακό, κάποιον που να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Έτσι, επανάφερα την Πολιτεία, έναν χαρακτήρα που εμφανίστηκε την 5η σεζόν,  που είχε ενδιαφέρον παρελθόν, το οποίο δεν είχαμε εξελίξει αρκετά λόγω του πιεσμένου τηλεοπτικού χρόνου. Η Πολιτεία είναι μια νύμφη που έχει αποστατήσει και την οποία καταράστηκαν γιατί είναι άπληστη. Τι θα συνέβαινε αν επέστρεφε; Πώς θα εκμεταλλευόταν τη στάση των ανθρώπων απέναντι στον Απέραντο Ωκεανό προς όφελος της; Η Πολιτεία ήταν η τέλεια επιλογή για να προσωποποιηθούν όλα τα απαίσια πράγματα που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος. Το κοινό των Winx είναι πολύ νέο και προφανώς επεκτείνεται στις οικογένειες και ήθελα αυτή η ταινία να μην είναι μόνο περιπετειώδης και αστεία, αλλά να έχει ένα δυνατό μήνυμα. Με τις Τριξ, την Πολιτεία και την επιστροφή του Τραϊτάνου, του κακού Αυτοκράτορα του Απέραντου Ωκεανού, είχαμε στη διάθεση μας τους κακούς που θα έκαναν τη ζωή των Winx δύσκολη!

Οπότε για να σώσουν τον Απέραντο Ωκεανό, οι Winx έπρεπε να εμποδίσουν το φριχτό σχέδιο της Πολιτεία. Για να το πετύχουν αυτό, έπρεπε να ανακτήσουν ένα πανίσχυρο μαγικό αντικείμενο, το Μαργαριτάρι του Βυθού. Το Μαργαριτάρι είχε χαθεί πριν καιρό και οι νεράιδες μας θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωπες με πολλούς κινδύνους για να το επανακτήσουν. Πρέπει να εκτεθούν για να επιτύχουν, με βοήθεια τις αξίες που τις χαρακτηρίζουν. Η φιλία των Winx είναι θεμελιώδης για να εμποδίσουν τα σχέδια των εχθρών τους, που είναι διχασμένοι και δεν έχουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Η μαγεία είναι επίσης ένα θέμα κλειδί, η μαγεία που κρύβεται στον καθένα. Όμως, η ατομική μαγεία δεν είναι αρκετή, καθώς χρειάζεται η συνεργασία. Έτσι οι Winx που είναι ήδη καλές φίλες, είναι ένα βήμα πριν τους αντιπάλους.

Με τους εχθρούς διαλεγμένους έναν προς έναν, είχαμε όλα τα συστατικά για μία πραγματική ιστορία των Winx. Μαγεία, φιλία, ένα δυνατό μήνυμα και πάνω από όλα διασκέδαση. Οι Winx ήταν έτοιμες για την επιστροφή τους στη μεγάλη οθόνη.

Είναι θέμα χαρακτήρα

Μπλουμ (Ειρήνη Τσίγκα)

Νεράιδα της Φωτιάς. Ανήκει στο ζώδιο του Δράκου και κατάγεται από τη Γαρδένια, όπου ζούσε με τους γονείς της, τη Βανέσα και τον Μάικ. Η ζωή της άλλαξε ριζικά όταν συνάντησε τη Στέλλα, μία νεράιδα στο Άλφεα της οποίας η ζωή κινδύνευε από ένα τεράστιο ξωτικό. Για να την προστατεύσει, η Μπλουμ ανακαλύπτει ότι έχει μαγικές δυνάμεις και ότι μπορεί να γίνει νεράιδα. Την ίδια μέρα, η Μπλουμ θα εγκαταλείψει τη Γαρδένια και θα πάει σε σχολείο για νεράιδες στο Μάτζιξ όπου θα γίνει η αρχηγός του Winx Club. Είναι γενναιόδωρη, ειλικρινής, γενναία, ευγενική, παρορμητική και χαρισματική όπως όλοι οι αρχηγοί. Η νεράιδα της Φωτιάς είναι αχώριστη από τους φίλους της και ζει την κάθε μέρα μαζί τους σαν να είναι μία μαγική περιπέτεια.

Αίσα (Βασιλική Κατσικερού)

Η Νεράιδα των Κυμάτων και η τελευταία που προστέθηκε στην ομάδα των Winx. Η Αίσα είναι η πριγκίπισσα του πλανήτη Άνδρος, από όπου κατάγεται. Το μαγικό της σύμβολο είναι η Χίμαιρα. Οι Winx την έσωσαν από τον Ντάρκαρ και από τότε είναι μέλος της φανταστικής ομάδας. Χάρη στις δυνάμεις της, μπορεί να χειριστεί την ουσία Μόρφιξ, ένα φούξια υγρό που παίρνει οποιαδήποτε μορφή και σύντομα –τελειοποιώντας τις ικανότητες της στο σχολείο Αλφέα-  θα μπορέσει να ελέγχει το υγρό στοιχείο γενικά. Της αρέσει ο αθλητισμός και προπονείται συνεχώς για να είναι σε φόρμα και να μπορεί να αναλάβει δράση. Η Αίσα είναι περήφανη και έχει κότσια, είναι ετοιμοπόλεμη, αλλά φοβάται στο σκοτάδι και τα μικρά και απομονωμένα μέρη. Η μεγαλύτερη φιλοδοξία της είναι να γίνει μία πραγματική νεράιδα και μία σπουδαία Winx.

 Στέλλα (Αργυρώ Μιχαλακάκου)

Είναι η Νεράιδα του Ήλιου και της Σελήνης. Η μοναδική κόρη του βασιλιά και της βασίλισσας της Σολάρια. Της αρέσει να φοράει μοντέρνα ρούχα και να φροντίζει την εμφάνιση της. Πράγματι, η γκαρνταρόμπα της είναι η μεγαλύτερη και πιο πλήρης σε ολόκληρη τη Μαγική Διάσταση και το αγαπημένο της χόμπι είναι να πηγαίνει για ψώνια στην μπουτίκ Adquistes στο Μάτζιξ. Της αρέσει επίσης να κυκλοφορεί με αγόρια και το διάβασμα δεν την ξετρελαίνει. Η Στέλλα είναι μοναδική. Είναι αυθόρμητη, χαρούμενη, λίγο εγωκεντρική, αστεία και γενναιόδωρη.

Φλόρα (Αρετή Κυριώτου)

Η Νεράιδα των Λουλουδιών. Στον πλανήτη της Λινφέα, από όπου κατάγεται, έμαθε να εκτιμά τη μαγεία της φύσης. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το άρωμα των λουλουδιών και των φυτών και το δωμάτιο της μοιάζει με ένα μικρό κήπο. Το μαγικό της σύμβολο είναι η Δρυάδα. Η Φλόρα είναι πολύ καλή μαθήτρια, χωρίς να είναι φιλόδοξη, και προσπαθεί να δίνει τον καλύτερο εαυτό της σε κάθε τι που καταπιάνεται. Είναι σοφή και ευγενική, δεν διστάζει να βοηθήσει όποιον χρειάζεται αγάπη και φροντίδα. Η ανασφάλεια της τη φρενάρει, αλλά ευτυχώς οι φίλες της φροντίζουν να την συμβουλεύουν και να την ενθαρρύνουν.

Μούσα (Κατερίνα Γκίργκις)

Νεράιδα της Μουσικής. Κατάγεται από το Μέλοντι, το βασίλειο της Μουσικής. Η μητέρα της ήταν σπουδαία τραγουδίστρια και ο πατέρας της ένας καταπληκτικός πιανίστας και φροντιστής μουσικών οργάνων. Αυτό το περιβάλλον της καλλιέργησε ένα μεγάλο πάθος για τη μουσική! Παρ’ όλο αγαπά όλα τα είδη οργάνων, απολαμβάνει ιδιαίτερα να παίζει φλάουτο, στο ήσυχο δωμάτιο της στο Άλφεα. Της αρέσει ο χορός ανεξαρτήτως ρυθμού, συμπεριλαμβανομένης της ντίσκο, χιπ-χοπ, ραπ, λάτιν και τέκνο. Αποφασιστική, δυναμική, ειρωνική, ακατάστατη, ορμητική είναι ίσως λίγο καχύποπτη με τους περισσότερους ανθρώπους, εκτός από τους φίλους της, με τους οποίους μοιράζεται νέες και εκπληκτικές περιπέτειες όλη την ώρα.

Τέκνα (Κατερίνα Τσάβαλου)

Νεράιδα της Τεχνολογίας. Κατάγεται από τον πλανήτη Ζενίθ, όπου η μαγεία προέρχεται από την τεχνολογία. Αγαπάει τον αθλητισμό και είναι δραστήρια, αλλά το πραγματικό της πάθος είναι η επιστήμη και στον ελεύθερο χρόνο της αρέσουν οι εφευρέσεις και τα video games. Παρ΄ όλο που φαίνεται ψυχρή και απόμακρη είναι πολύ τρυφερή και γενναιόδωρη  με τις φίλες της.

Σκάι (Γιώργος Σκουφής)

Είναι γενναίος, τίμιος και βαθιά ερωτευμένος με τη Μπλουμ. Είναι πολύ αθλητικός και προπονημένος για μάχες. Είναι ένα το τέλειο αγόρι και πολύ καλό παιδί! Θα έκανε τα πάντα για την Μπλουμ και η ισορροπημένη σχέση τους είναι αποτέλεσμα της δυνατής τους αγάπης.

Φαραγκόντα (Κατερίνα Γκίργκις)

Είναι η διευθύντρια του Σχολείου Αλφέα. Είναι ευγενική και νοιάζεται πολύ για τους σπουδαστές της. Είναι σοφή, όσο αυστηρή χρειάζεται και αρκετά γενναία για να θυσιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές της. Είναι σημείο αναφοράς για τις Winx.

Οι Αντίπαλοι

Τριξ

Είναι οι αγαπημένες κακές του κοινού των Winx. Οι τρεις αδελφές είναι σκληρές, αλαζονικές και επιθετικές. Δεν ανέχονται τίποτα που να στέκεται εμπόδιο στα σχέδια τους και προφανώς θέλουν να καταστρέψουν τις Winx μια και καλή.

Η Άισι (Άριελ Κωνσταντινίδη) έχει τη δύναμη του πάγου, που της χαρίζει μία ψυχρή και αποφασιστική προσωπικότητα. Είναι η πιο χαρισματική από τις τρεις μάγισσες και είναι γεννημένη αρχηγός.

Η Ντάρσι (Χριστέλα Γκιζέλη) έχει τη δύναμη της σκιάς και είναι η πιο σταθερή και ήρεμη από τις τρεις αδελφές. Σκέφτεται πριν να ενεργήσει και θεωρείται η πιο έξυπνη της ομάδας.

Η Στόρμι (Θεοδώρα Παπαϊωάννου) μπορεί να ελέγξει τον καιρό και τις καταιγίδες. Η προσωπικότητα της είναι αντίθετη της Ντάρσι. Είναι παρορμητική και βίαιη  και λειτουργεί χωρίς να σκέφτεται προηγουμένως.

Πολιτεία (Άντρια Ράπτη)

Είναι ένα από τα πιο ισχυρά πλάσματα του Απέραντου Ωκεανού. Έχει την κατάρα της Σιρενίξ και κατάφερε να συνέλθει όταν οι άνθρωποι αφού μόλυναν τους ωκεανούς και κατέστρεψαν την ισορροπία του Απέραντου Ωκεανού, της επέτρεψαν να ανακαλύψει τον εαυτό της, έστω και σε μη ολοκληρωμένη μορφή. Είναι υποχρεωμένη να παραμένει κοντά στον θρόνο, εξαιτίας της σχεδόν άυλης εμφάνισης της. Είναι διπρόσωπη.

Τραϊτάνος (Αντρέας Ευαγγελάτος)

Έχει κατατροπωθεί και φυλακιστεί στο Ομπλίβιον από τις Winx. Οι Τριξ όμως τον απελευθερώνουν και τον πείθουν ότι είναι με το μέρος του. Ο Τραϊτάνος θέλει να εκδικηθεί και να αποκτήσει και πάλι την εξουσία. Δεν ξέρει ότι οι Τριξ τον χρησιμοποιούν υπό τις οδηγίες της Πολιτεία.

 

10 μαγικά χρόνια Winx

3 ταινίες

270 λεπτά στο πανί

7 τηλεοπτικές σειρές

182 επεισόδια

3.744 λεπτά στη μικρή οθόνη

1.000 κοστούμια

6.534.000 καρέ

7.644.000 σχέδια

5883 ειδικά εφέ

96 μεταμορφώσεις

20 ανταγωνιστές

200 ατάκες ανά επεισόδιο

150 τραγούδια

21.394 διαφορετικές εικόνες για φόντο

416.000 μολύβια

 

12 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 

Σκηνοθεσία: Iginio Straffi

Σενάριο: Iginio Straffi, Giovanni Masi

Μετάφραση/Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ειρήνη Τσίγκα

Στούντιο Μεταγλώττισης: SIERRA POST

 

Ακούγονται: Ειρήνη Τσίγκα, Γιώργος Σκουφής, Αργυρώ Μιχαλακάκου, Βασιλική Κατσικερού, Αρετή Κυριώτου, Κατερίνα Τσάβαλου, Αντρέας Ευαγγελάτος, Άντρια Ράπτη, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Χριστέλα Γκιζέλη, Άριελ Κωνσταντινίδη, Κατερίνα Γκίργκις

No comments