Domo de Eŭropa
Historio en ekzilo
Το σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας στην εξορία
ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΪΟΥ
50 χρόνια από τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταρεύσει.
Μετά τις Βρυξέλλες, το Ρότερνταμ και τη Βιέννη, το ιδιόρρυθμο και σκονισμένο μουσείο του ανατρεπτικού φλαμανδού καλλιτέχνη Τόμας Μπέλλινκ στην Αθήνα (Πειραιώς 40), στεγάζει ό,τι έχει απομείνει από την ιστορία της.
Μια «ανθρώπινη εγκατάσταση»/περφόμανς κοιτάζει κατάματα την ιστορία του ρατσισμού ανάμεσα στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, καθώς και τις τρέχουσες απάνθρωπες πολιτικές απέναντι στους μετανάστες, σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Ακαδημίας 23.
H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival. Aπό τις 25 έως τις 29 Μαΐου, 18 μουσικά σχήματα και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους σας περιμένει στηνΤεχνόπολη.
Tην Τρίτη 7 Ιουνίου στις 18:00, στη Διπλάρειο Σχολή, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό συμπόσιο με θέμα τη δομή της εκδίκησης στους χώρους της σύγχρονης πόλης, με τη συμμετοχή διεθνών θεωρητικών και επαγγελματιών. Παράλληλα με το συμπόσιο, από τις 7 έως τις 12 Ιουνίου θα υπάρχει σχετική με το θέμα εικαστική εγκατάσταση, σε επιμέλεια Αριστείδη Αντονά.