Η ταινία των εφτάμισυ Κυριακή 6/3 στον Πολυχώρο ‘Δαγκλή 16’

Συνεχίζοντας τις  δωρεάν  προβολές στον Πολυχώρο ‘Δαγκλή 16’ αυτή την Κυριακή 6 Μάρτη 2016 σειρά παίρνει μια κωμωδία του 1987: Café Bagdad (πρωτότυπος τίτλος ‘Out of Rosenheim), σε σκηνοθεσία του Γερμανού σκηνοθέτη Percy Adlon (Πέρσι Άντλον), σε σενάριο του ίδιου και της συζύγου του  Eleonore Adlon (Ελεονόρ Άντλον).

Διασχίζοντας την έρημο Mojave στην νοτιοανατολική Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι φορτηγατζήδες σταματούν για λίγη ξεκούραση και φαγητό σε ένα τρισάθλιο μοτέλ (Bagdad café), το οποίο διευθύνεται από την Μπρέντα. Σ’ αυτό το μοτέλ αναζητά δωμάτιο για να μείνει προσωρινά η Γερμανίδα (από το Rosenheim) τουρίστρια Τζάσμιν, μετά από ένα καυγά με το σύζυγό της. Η προσωρινή διαμονή γίνεται μόνιμη, αφού η Μπρέντα θα προσλάβει ως υπάλληλο την Τζάσμιν και όλα αλλάζουν στον μικρόκοσμο του μοτέλ, εξαιτίας του ταμπεραμέντου αυτής της στρουμπουλής Γερμανίδας με τα άθλια αγγλικά της…

Μια τρυφερή, απλή ταινία γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα την φιλία μεταξύ των δυο γυναικών που πρωταγωνιστούν. Με απλή κινηματογραφική γραφή, χωρίς σκηνοθετικές ή άλλες καινοτομίες, ο Πέρσι Άντλον επικεντρώνεται στα συναισθήματα, την επικοινωνία και την συνύπαρξη μιας ποικιλίας ανθρώπων με πολύχρωμους χαρακτήρες. Και αυτό το κάνει με ζεστασιά, τρυφερότητα και χιούμορ.

Πρωταγωνιστούν οι:  Marianne Sägebrecht (Μαριάν Ζέγκεμπρεχτ) ως Τζάσμιν, Carol Christine Hilaria Pounder (Τσ. Πάουντερ) ως Μπρέντα, Jack Palance (Τζακ Πάλανς) ως Ρούντι, Christine Kaufmann (Κριστίν Κάουφμαν) ως Ντέμπι, κ.α.

Η ταινία τιμήθηκε με πρώτα βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ η μουσική της (Bob Telson) προτάθηκε για Όσκαρ (1989).

11

 

 Στρ. Δαγκλή 16  Πεύκη 

Τηλ:2108026416

EroS TANGO PasSioN, στις 13/3/20 στο Ιδιόμελο

Λατρεμένες μουσικές από συνθέτες μαΐστορες του πλέον ερωτικού χορού, όπως ο A. Piazzolla & o C. Gardel, σε συνδυασμό με ”δικούς μας” αγαπημένους, καθώς και ...